Gaat u opstallen slopen?

 

Heeft u opstallen gesloopt of bent u van plan te slopen? Bij de sloop van (voormalige) agrarische bebouwing komen sloopmeters vrij. Dit houdt in dat het slopen van vierkante meters opstallen nieuwe vierkante meters bouwrecht oplevert. Deze sloopmeters kunt u inzetten voor het bouwen van een ander object op dezelfde locatie, of op een andere locatie binnen dezelfde gemeente. Het inwisselen van gesloopte stalmeters tegen meters die inzetbaar zijn voor nieuwbouw kan via de ‘Ruimte voor ruimte-regeling’. 

 
‘Ruimte voor ruimte’ of ‘rood voor rood

De ‘Ruimte voor ruimte-regeling’ of ‘Rood-voor-rood-regeling’ stimuleert eigenaren in het buitengebied om verouderde stallen te slopen. Als u (voormalige) agrarische bebouwing bezit, is het erg aantrekkelijk om deze te slopen en er via deze regeling bouwrecht voor terug te krijgen. U kunt deze inzetten voor de bouw van bijvoorbeeld een woning of een nieuwe vorm van bedrijfsbebouwing. Wat ook kan: uw sloopmeters te koop aanbieden. Er zijn regelmatig projectontwikkelaars en anderen op zoek naar sloopmeters. Met behulp van uw sloopmeters kunnen ze vaak meer bouwen dan in het aanvankelijke bestemmingsplan vastgelegd. Sloopmeters leveren voor de verkoper vaak een interessante som geld op. 

 
Specifieke regelgeving

De regelgeving is per gemeente verschillend. Daarom is het verstandig om een expert in de arm te nemen die de lokale regels kent. Zo haalt u het maximale uit de sloop van de opstallen. Als u uw sloopmeters te koop wilt aanbieden op sloopmeters.nl zullen we u begeleiden bij het volgen van de lokale regels. Vaak krijgen we samen veel voor elkaar!

 

Uw situatie

We kunnen uw situatie niet beoordelen vanachter ons bureau. Heeft u vragen over de mogelijkheden in uw geval? Wij kennen de lokale regelgeving uitstekend. Daar kunt u uw voordeel mee doen. Neem contact op met Struikhoeve Advies BV.

 

Neem contact op