Wat is de prijs van sloopmeters?

 

Wilt u agrarische gebouwen slopen en bouwrechten verkopen? Of wilt u sloopmeters kopen voor uw nieuwbouw of uitbreiding? Dan is de volgende vraag: wat is de juiste prijs voor sloopmeters? Dat hangt af van nogal wat factoren. Struikhoeve maakt graag een berekening voor u. Op basis hiervan kunt u de juiste keuze maken. 

 

Sloopmeters verkopen aan derden

Veel agrarische stallen staan leeg. Heeft u ook de grond niet meer nodig, omdat u inkrimpt of uw bedrijf beëindigt? Dan kan het interessant zijn de sloopmeters te verkopen aan een derde. Zoals een vastgoedpartij, een bouwbedrijf of een particulier. Met de opbrengst kunt u als agrariër de sloopkosten betalen. Meestal houdt u geld over. De kopende partij kan bijvoorbeeld een nieuw huis of een nieuw bedrijfspand bouwen of een aanbouw of uitbreiding realiseren. Nieuwbouw kan op de locatie zelf zijn, maar in sommige gemeenten kan dat ook elders binnen de gemeentegrenzen. 

 

Welke prijs krijgt u voor uw sloopmeters?

Dat hangt af van diverse factoren. De belangrijkste factor is de vraag of er al dan niet een bestemmingswijziging nodig is. Is het al een woonbestemming, dan kan het snel gaan en kunnen we uitgaan van de actuele prijs. Is er een bestemmingswijziging nodig, omdat het nu nog een agrarische bestemming heeft, dan duurt het een stuk langer. We kunnen dan alleen een waarde opgeven die we nu verwachten. Bepalend voor de prijs is ook of u btw-plichtig bent of niet. Een derde factor is: hoe lang neemt het slopen en de eventuele procedure in beslag? We kunnen sowieso tot een te verwachten opbrengst komen. 

 

Profiteer van vrijblijvend advies 

Wilt u meer zekerheid over de prijs die u voor de sloopmeters kunt krijgen óf moet betalen. Neem vrijblijvend contact op met Struikhoeve. Ik informeer u dan heel concreet over de actuele prijs. Wil u sloopmeters verkopen en wilt u weten dat dit kan opleveren? Dan komen we graag langs voor een inventarisatie en een richtprijs. Dat is altijd vrijblijvend. Wordt het niets, dan kost het niets.