Rood voor rood

 

Een oude stal slopen?
Gaat u een agrarisch bouwwerk slopen? Of hebt u dat onlangs gedaan? Bij dat proces ontstaan zogenaamde sloopmeters. Dat is de oppervlakte die overblijft nadat u een opstal hebt gesloopt. Deze sloopmeters kunt u inwisselen voor bouwrechten. Op die manier krijgt u toestemming om de grond te gebruiken voor nieuwbouw. Dat kan op dezelfde locatie, maar soms ook op een andere plaats binnen dezelfde gemeente. Sloopmeters inwisselen voor bouwrechten kan via de ‘Rood voor rood-regeling’.


Waarom ‘Rood voor rood-regeling’?
De ‘Rood voor rood-regeling’, ook wel bekend als ‘Ruimte voor ruimte-regeling’, zorgt ervoor dat eigenaren vervallen opstallen netjes opruimen. Bent u zelf in bezit van (voormalige) bebouwing met een agrarisch karakter? Dan is het zeer interessant om die te slopen. Uw voordeel? Sloopmeters zijn vaak veel waard! Waarom? U krijgt er een bijzonder recht voor terug: bouwrecht. Zo kunt u bijvoorbeeld een nieuwe woning op de grond plaatsen. U kunt er ook voor kiezen om de sloopmeters te verkopen. Projectontwikkelaars, gemeenten en vastgoedondernemers zijn er geregeld naar op zoek, omdat ze bestaande projecten dan kunnen uitbreiden. 


Lokale regels, lokale expert
Uw rechten en plichten zijn lokaal vastgelegd. Dat betekent dat ze niet in iedere woonplaats hetzelfde zijn. Gelukkig zijn er specialisten die zich juist in die verschillen verdiepen. Met een expert aan uw zijde bieden sloopmeters u kansen op iedere plek. Eén van die lokale experts is sloopmeters.nl. Op dit platform kunt u uw sloopmeters te koop aanbieden. Hulp nodig bij lokale regelgeving? We staan direct voor u klaar! 


Interactie
Hoe kunnen wij u helpen? Waarmee zijn wij u van dienst? Dat bepalen we graag aan de hand van interactie met u. Zo halen we uw vragen boven water en voorzien we ze van heldere antwoorden. Dankzij onze lokale expertise helpen we u verder.